Director
Director și profesor de trompetă
Corneliu Meici s-a născut în anul 1978 la Timișoara. A studiat trompeta la Colegiul Național de Artă "Ion Vidu" din Timișoara, a absolvit Facultatea de Muzică din Timișoara, Master la Academia de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca, Doctorand la U.V.T.A. Din anul 1997 este angajat al Filarmonicii "Banatul" Timișoara ca și prim Trompetist. In tot acest timp a concertat în peste 30 de țări, pe 5 continente, cu diferite orchestre naționale și internaționale la diferite festivaluri pe scenele mari ale lumii alături de dirijori si soliști de renume mondial. Din anul 2017 predă Trompeta la Facultatea de Muzică din Timișoara din cadrul Universității de Vest. Din anul 2021 este Artist Schagerl, companie prestigioasă de instrumente din alamă din Austria.
Canto
Canto
Absolventă a Academiei de Muzică "Gh Dima" din Cluj-Napoca , Simona Zaharia este angajată a corului Filarmonicii Banatul din Timișoara. Pe lângă activitatea corala susține diferite roluri solistice în cadrul stagiunilor filarmonicilor din Arad și Timișoara, în concerte vocal simfonice și opera.Activitatea pedagogica se întinde pe parcursul mai multor ani ,cu o atitudine proactiva în a ajuta ,cu pasiune și răbdare ,copii de diferite vârste sa își descopere și dezvolte talentul nativ.
Canto
Canto
Mă numesc Gabi Zaharia și m-am născut la 20 septembrie 1973, la Lugoj. Am o experiență de 30 de ani atât în învățământ cât si în domeniul artistic, pe scenele țării și în străinătate. Actualmente predau Canto Popular în cadrul Școlii de Arte Timișoara și a Școlii de Arte ”Ion Românu” din Caransebeș. Am descoperit pasiunea pentru muzica populară și folclorul românesc datorită tatălui meu care, fiind în domeniul muzical, a reușit să transmită mai departe, de fapt ceea ce înseamnă muzica populară autentică. De la vârsta de șapte ani am urmat cursurile Școlii de Muzică și Arte Plastice din Caransebeș la clasa de pian a d.nei prof. Nora Poroșnicu. Am absolvit Facultatea de Psihopedagogie, secția Muzică in cadrul Universității de Vest Timișoara și Academia Națională de Muzică ”Gheorghe Dima” din Cluj Napoca, secția Canto. Cariera mea didactică e completată de cariera artistică, fiind recunoscută pe plan național și internațional ca interpret profesionist de muzică populară. Cariera artistică cu cea profesională s-au îmbinat foarte bine pe parcursul anilor, iar, prin diferite proiecte, am obținut rezultate remarcabile, vizibile prin elevii și cursanții mei. Pot spune că am împlinit vise și am schimbat destine copiilor ce și-au dorit mai mult decât ceea ce sunt. Dragostea și pasiunea pentru ceea ce fac reușesc să o transmit celor ce își doresc să o descopere. Ca să intri cu adevărat în această poveste trebuie să mă cunoști și să rezonăm împreună. Atât pe scenă cât și la catedră, pasiunea mea pentru artă și muzică este imensă.
Saxofon
Clarinet și Saxofon
Mircea Stiopon s-a născut în anul 1989 la Resița. Este absolvent al Liceului de Muzică și al Facultății de Muzică din Timișoara la secția interpretare Instrumentală Clarinet. Din 2016 este profesor de Clarinet la Liceul de Muzică Ion Vidu Timisoara. In acest timp a obținut numeroase premii la concursuri naționale și internaționale cu elevii săi. Pe lângă activitatea sa ca și profesor, cântă și la Saxofon și face parte din diferite formații interpretând diferite genuri muzicale (clasică, ușoară, jazz, populară, etc).
Pian
Pian și teoria muzicii
Emil s-a născut în data de 12.02.1989, in Timișoara, într-o familie cu tradiție în muzică, bunicul lui având un talent muzical deosebit, frații lui, 4 la număr, urmând și ei cursuri la câte un instrument muzical. Încă de copil i-a fost observat talentul muzical, părinții lui fiind sfătuiți să îl indrumne către Liceul de Muzică “Ion Vidu” pe care l-a și absolvit în anul 2008. În anii petrecuți în acest liceu, a studiat fagotul și pianul, obținând numeroase premii la olimpiade naționale și concursuri internaționale. Mai apoi, in anul 2014 obtine diploma Conservatorului de Muzica din Timisoara. În toată această perioadă a colaborat cu numeroase orchestre atât din țară cât și din Europa, înterpretând în acestea la Fagot. În prezent este angajat al Filarmonicii Banatul din Timisoara, ca artist-instrumentist-Fagot, este implicat direct pe partea muzicală a Bisericii Penticostale Speranța din Timișoara, predă ore de pian, participă la numeroase proiecte de producție muzicală cât și la scrierea de aranjamente muzicale pentru ansambluri și artiști din Romania cât și din Europa. Emil te asteaptă și pe tine ca sa iți împărtășească din experiența lui în domeniul muzical.
Pian
Pian
Nascută și crescută în Germania, a absolvit Liceul "Maristenkolleg" din Mindelheim cu profil real, în anul 2011. De la vârsta de 7 ani a început studiul flautului adăugând la vârsta de 16 ani instrumentul pian și canto. A absolvit Facultatea de Muzică și Teatru din cadrul UVT în anul 2015, specializarea Interpretare Muzicală Canto. În anul 2017, și-a finalizat studiile masterale în cadrul Facultății de Muzică și Teatru din Timișoara, secția Stilistica Interpretării Muzicale. A participat la numeroase concursuri naționale și internaționale printre care se numeră urmatoarele premii: - Premiul 2 la concursul Internațional de Canto "Ferruccio Tagliavini" 2015 în Austria. - Premiul 3 în 2014,2015,2016 la concursul " Romante pe Bega" - Premiul special Aca de Barbu la concursul Internațional de Canto " Tiberiu Brediceanu" în 2018. A cântat o serie de concerte vocal instrumentale în colaborare cu Orchestra Musica Sacra Temeswar unde a prezentat publicului în prima audiție locală lucrări din repertoriul universal sacru. În prezent este artist liric al Operei Naționale Timișoara începand cu anul 2015.
Chitară
Chitară acustică și electrică
Iubitor de chitară. Pasionat de muzica de mic copil, luând parte la activități muzicale și artistice din cadru bisericii, școlii și din societate. Experiență și pregatire în chitară de peste 10 ani, de la vârsta de 13-14 ani. Interpret chitară acustică și electrică. Absolvent al liceului de muzică, prin care am dobandit cunostințe muzicale și teoretice. Fost membru în diferite trupe de cover-uri. Instrumentist chitară acustică și electrică în trupa de inchinare din biserici. Chitarist principal în trupa Cantecul Națiunii din 2014 până în prezent. Profesor chitară la școala de închinare din Hunedoara "Viața în Isus Cristos". Profesor de chitară în particular în perioada 2014-2016. Stiluri abordate: worship în special cu influențe și elemente pop-rock, blues, funk, jazz, etc.
Vioară
Vioară
Am început studiul viorii la vârsta de 7 ani la Liceul de Muzică din Reșița. Mai apoi, am absolvit Facultatea de Muzică și Masteratul din cadrul Universității de Vest din Timișoara, specializarea vioară. În prezent, sunt angajată a Filarmonicii Banatul și mai activez și în alte formații muzicale. Cântatul la vioară mi-a îmbogățit întreaga experiență de viață. De-a lungul anilor, am învățat disciplina, răbdarea, perseverența, eșecul și reușita. Prin intermediul muzicii, am experimentat și multă bucurie, ea apropiindu-mă mai mult și de Cel care a creat toate lucrurile, Dumnezeu.
Cor, Grădiniță muzicală, Pian, Canto și Chitară
Numele meu este Eugenia Alina Romaneț Gyuris. Am absolvit Colegiul Național de Artă Ion Vidu din Timisoara în anul 2013. Am continuat studiile la Facultatea de Muzică și Teatru din Timișoara, specializarea Interpretare muzicală Canto. Am încheiat studiile masterale în cadrul Facultății de Muzică și Teatru, Timișoara, secția Stilistica Interpretării Muzicale, dirijat coral în anul 2020. Sunt sufleur la Opera Națională Română din Timișoara din anul 2017 până în prezent. Am început să predau în anul 2019 iar în continuare îmi propun să împărtășesc din experiența mea tuturor celor care își doresc să descopere tainele muzicii, cu răbdare și pasiune. Vă aștept cu drag!
Violoncel
Violoncel
Mă numesc Dumitrița-Ioana Tereu și sunt șefă de partidă în cadrul Orchestrei Operei Naționale Române din Timișoara. Am fost atrasă de muzică încă din copilărie, tatăl meu fiind muzician și luându-mă cu el la toate concertele pe care le susținea. În sala filarmonicii din Iași am pășit pentru prima dată în această lume minunată și am descoperit cât este de frumos să poți vorbi prin muzică și să le poți oferi oamenilor frânturi din sufletul tău. Primul instrument care mi-a fost aproape în călătoria mea a fost pianul, însă pe la vârsta de 10 ani am descoperit violoncelul și am rămas de nedespărțit. Sunetul său cald, rotund, timbrul care se aproprie cel mai mult de vocea umană și care oferă o paletă de culori și emoții nenumărate mi-au alimentat curiozitatea și dorința de a-l descoperi din ce în ce mai profund și de a duce arta la cel mai înalt nivel. A fi violoncelist este o experiență extraordinară care îți oferă posibilitatea să descoperi un univers cu totul special. De aceea am vrut să împărtășesc această experiență mai departe. Încă de acum 6 ani am început să le fiu alături copiiilor de toate vârstele în drumul lor spre descoperirea acestui instrument special. Astfel, împreună am obținut nenumărate premii la concursuri atât naționale cât și internaționale. Sunt o persoană pasionată de ceea ce face, perseverentă și dornică de a descoperi lucruri noi și frumoase alături de elevii mei, încurajându-i și oferindu-le tot sprijinul atât din punct de vedere muzical cât și psihologic. Vă aștept cu mult drag să pășim în minunata lume a muzicii, să ne jucam și alături să ne stea cel mai de nădejde prieten - Violoncelul.
Percuție
Percuție și pian
Tătaru Valentin, șef de partidă percutie la Operă Națională Romana din Timișoara,angajat din anul 1992 pana în prezent, profesor de percuție clasica și modernă. Absolvent al Liceului de Artă "Ion Vidu" din Timișoara, promoția 1992,absolvent al Conservatorul din Timișoara în anul 1997.Pe tot parcursul carierei am colaborat cu diverse orchestre naționale și internaționale cu care am avut multiple turnee în tara și străinătate, de asemenea am activat și încă activez ca toboșar în trupe de muzica moderna cu care am concerte diverse.
Percuție
Percuție
Numele meu este Iancu Luca Daniel, sunt născut în data de 19 Septembrie 1992, la Timișoara, iar la momentul de față locuiesc în Dumbrăvița. M-am născut într-o familie de muzicieni, ca urmare am parcurs liceul de arte “Ion Vidu”. Acolo am descoperit pasiunea pentru tobe, iar de atunci până în prezent sunt toboșar activ în cadrul unor trupe de muzică și pe lângă aceasta sunt și profesor de tobe. Răbdarea pentru mine este cheia succesului, iar într-o lume agitată, pusă pe fugă sau chiar stresată, tot ce îmi doresc este ca în cadrul orelor de tobe elevii să se simtă relaxați, iar eu voi contribui cu răbdare.
Pian
Pian și Ateliere Preșcolari
Profesor titular la Liceul de muzică “Ion Vidu”, cu experiență în activitatea didactică având sub îndrumare elevi din toate ciclurile de învățământ. Absolventă a Colegiului Național de Artă “Ion Vidu” am urmat cursurile Facultății de Muzică din Timișoara obținând licență la specializările Pedagogie Muzicală – dirijat coral și Interpretare Muzicală – pian, apoi master la specializarea Stilistica Interpretării Muzicale – pian.
Flaut
Flaut și teoria muzicii
Tabita s-a născut în Timișoara, în anul 1973, într-o familie de muzicieni. A început studiul flautului la vârsta de 11 ani, în cadrul Liceului de Arte „Ion Vidu“ din Timișoara și a continuat în cadrul Universității de Vest din Timișoara – Facultatea de Muzică, la clasa Prof. Mihaly Vasile, unde a finalizat studiile de licență, la următoarele specializări: Artist Instrumentist - Flaut și Profesor de Instrument. Începând cu anul 1992 și până în prezent, predă atât instrument cât și teoria muzicii. Este angajată la Filarmonica Banatul din 1997.
Trombon
Trombon
Născut în anul 1982, Bogdan-Ionuţ Dijmărescu a început să desluşească tainele muzicale la Colegiul Naţional de Artă Ion Vidu din Timişoara, unde a studiat trombon cu profesorul Radu Guţi. A urmat apoi cursurile Facultăţii de Muzică din cadrul Universităţii de Vest Timişoara, la clasa de trombon a profesorului Dumitru Gârz, devenind şi absolvent al Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic din cadrul aceleiaşi universităţi. În anul 2009 a absolvit masteratul din cadrul Facultăţii de Muzică din Timişoara şi a obţinut o bursă Erasmus la Universitatea Franz Liszt din Weimar, unde a studiat cu profesorii Armin Bachmann şi Otomar Strobel. Începând din anul 1999, Bogdan-Ionuţ Dijmărescu este instrumentist în orchestra Filarmonicii Banatul din Timişoara, iar din anul 2014 este şef al partidei de tromboane din cadrul aceleiaşi orchestre. De-a lungul timpului a mai colaborat cu Filarmonica Transilvania din Cluj-Napoca, Filarmonica Oltenia din Craiova, Filarmonica de Stat din Arad, Opera Naţională Română Timişoara, Orchestra Europa Symphony, Orchestra Naţională de Tineret, Orchestra de suflători Noble Brass şi TM Big Band.